Het wordt weer eens tijd voor een update over ons voedselbos. Wij zijn de laatste weken druk bezig geweest met het laten aanleggen van een poel en een sloot en met het bestellen van plantgoed voor de singels. Eind november wordt het plantgoed geleverd. De exacte datum van de levering is nog niet bekend. Op dit moment gaan wij ervan uit dat de plantdag op zaterdag 27 november zal zijn. Dit nog onder voorbehoud.

Poel en sloot

Inmiddels is er een poel en een sloot gegraven in het toekomstige voedselbos. De poel is aardig gevuld met al het regenwater van de laatste weken. Dat is ons erg meegevallen, gezien het feit dat er drainage op het perceel ligt. De eindbuizen van de drainage moeten wij nog afdoppen.

aanleg poel

Boven: de poel nadat deze was aangelegd.
Onder: de poel ziet er nu een stuk meer uit als een poel ;-)

poel met water

Plantgoed en planten

Wij zijn in afwachting van wanneer het plantgoed geleverd wordt. Het plantgoed bestaat uit allemaal inheemse soorten die de singels gaan vormen om het voedselbos heen. Wij leggen eerst deze singels aan als windkering, pas later gaan wij de echte voedselbos bomen en struiken planten. Wij maken daarmee een klein begin in het voorjaar van 2022. De soorten die wij tijdens de plantdag gaan planten zijn onder andere:

  • Hazelaar
  • Elzen
  • Meidoorn
  • Sleedoorn
  • Lijsterbes
  • Boswilg

Aangevuld met een flink aantal andere soorten. De singels worden in elk geval divers in soort.

In totaal gaan wij rond de 500 bomen planten. Wij hebben er nu al zin in!

Wij laten het weten zodra er een definitieve datum bekend is. Wij zijn in elk geval erg blij verrast met het aantal mensen dat aan heeft gegeven te willen helpen!