Zaterdag 4 december is het ein-de-lijk zover. Wij gaan planten!

Dit betekent dat er 500 bomen en struiken de grond in gaan. Samen met een groepje enthousiaste vrijwilligers gaan wij aan de slag.
Wij planten deze 500 bomen en struiken aan de randen van het bos. Het zijn overwegend inheemse bomen en struiken die dicht op elkaar geplant worden.
Hiermee creeren wij windsingels, die bescherming bieden tegen de eetbare bomen en planten die later in het bos worden geplant.
En voor de goede orde, de meeste bomen en heesters die in de windsingels komen zijn niet-eetbaar voor mensen. Echter, wordt dit straks een prachtig paradijs voor vogels en andere beesten en insecten.

De voorbereidingen voor de plantdag zijn inmiddels al getroffen. Dit betekent dat wij het gereedschap hebben geregeld, vrijwilligers hebben geworven en dat elke plek waar een boom of struik komt te staan is gemarkeerd met een bamboestok. De vrijwilligers weten zo exact waar welke boom/ struik moet komen te staan. Appeltje-eitje dus!

Graag willen wij Plan Boom en het Prins Bernard Cultuurfonds Drenthe bedanken voor het beschikbaar stellen van een groot deel van de bomen en struiken. Daar zijn wij erg blij mee!

Het plantgoed dat door Plan Boom beschikbaar is gesteld is inheems en zoveel mogelijk passend bij de streek. Het zijn bomen en struiken die van oorsprong in de provincie groeien, geschikt zijn voor de bodemomstandigheden en thuis horen in het karakteristieke Drentse (cultuur)landschap.

plantgoed

Een deel van het plantgoed