Een project als deze heeft helaas ook tegenvallers. Om materiaal op te kunnen slaan wilden wij graag een zeecontainer in het voedselbos plaatsen. Deze zeecontainer zou worden weggewerkt met aan één kant grond en afgetimmerd met hout. Op deze manier kun je de container niet zien en gaat het volledig op in de natuur. Helaas moeten wij dit plan nog even uitstellen.

Een jaar geleden waren er nog voldoende zeecontainers beschikbaar voor betaalbare prijzen. Maar toen brak de coronacrisis uit en werd alles anders. Inmiddels is er een schreeuwend tekort aan zeecontainers. De vraag is zo hoog opgelopen dat prijzen twee tot drie keer hoger liggen dan een jaar terug. Mocht je je afvragen waarom de leveringstijd van je bestelde spullen zo lang duurt, dan zou het containertekort wel eens de reden kunnen zijn.

Helaas hebben wij door deze hoge prijzen besloten om voorlopig geen container aan te schaffen. Wij besteden het geld liever aan bomen, struiken en planten. Dus mocht jij nog een waterdichte container in de tuin hebben staan en je doet er niets mee… Dan weten wij nog wel een leuke plek.