Vanaf woensdag 15 September is het dan eindelijk zover, wij gaan beginnen!

Omdat wij in het najaar beginnen met het planten van bomen, willen wij dat alle graafwerkzaamheden voor die tijd zijn uitgevoerd. Dit betekent dat de sloot aan de westzijde van het perceel en de poel in het midden van het bos worden gegraven.

De sloot loopt langs de westkant van het perceel waar het voedselbos komt en zorgt voor een afscheiding met het perceel er direct naast. De poel komt in het centrale gedeelte van het bos. Deze waterplekken worden onderdeel van het bos en zijn met name bestemd voor amfibieƫn zoals padden, kikkers, salamanders, maar ook voor libellen en andere insecten. Daarnaast is het een fijne plek voor vogels. De amfibieƫn dragen weer bij om plagen, bijvoorbeeld een slakkenplaag, te voorkomen.

Na een lange voorbereiding zijn wij blij dat wij nu daadwerkelijk aan de slag gaan met het bos.